به گزارش عصر بشاگرد به نقل از جهادکشاورزی هرمزگان، سید سعید مدرس گفت: سطح زیر کشت انبـه در استان دو هـزار و ۸۰۸ هکتـار است کـه پیش بینـی می شود ۱۲ هزار تن انبه برداشت شود که نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد کاهش نشان می دهد.
مدرس افزود: میزان تولید سالیانه انبه ۲۲ هزار و ۴۸۹ تن است که به دلیل شرایط نوسانات دمایی و کاهش بارندگی امسال کاهش تولید داریم.
مدرس ادامه داد : عمده کشت انبه به شهرستانهای میناب و رودان اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: ۳۰ درصد انبه بصورت نارس برای مصارف خوراکی و تولید ترشی برداشت می شود.
مدرس در پایان با بیان اینکه در فصل برداشت حدود هزار و ۴۰۰ نفر مشغول به کار می شوند عنوان کرد : فصل برداشت این محصول از اواخر فروردین شروع و تا اوایل مردادماه است.
خرمای بشاگرد نیازمند حمایت مسئولان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشاگرد نیز گفت: سطح زیر کشت نخیلات بشاگرد ۸۰۰ هکتار است وسالیانه بیش از چهار هزار تن خرما تولید می شود اما به دلیل نبودن صنایع تبدیلی و بسته بندی این محصول، امکان فروش دربازارهای هدف را ندارد وبیشتر به صورت سنتی برداشت وبه فروش می رسد و این امر نیاز به حمایت مسئولان استانی و کشوری دارد.
محمد احمدی افزود: عمده نخیلات بشاگرد مضافتی ومرداسنگ است که در صورت بسته بندی مناسب قابلیت صادرات را دارد.
وی گفت: ۸۰ درصد محصول خرما در این منطقه به دلیل برداشت سنتی و حمل و نقل نامناسب با کیفیت پایین در بازارهای میناب، سیریک و جاسک با کمترین قیمت به فروش می رسد.
احمدی با اشاره به اینکه دربخش زراعی ۲ هزار و ۵۰ نفر مشغول فعالیت هستند بیان داشت: می توان با ایجاد صنایع تبدیلی و تعیین بازارهای هدف بستری برای صادرات و ایجاد اشتغال پایدار در بشاگرد مهیا کرد.
وی گفت: با برنامه ریزی مناسب می توان هر سال بیش از دو هزار تن محصول مرغوب برداشت روانه بازارهای جهانی کرد.